I've got a dog and she's cuter than yours

Trasigt hörnskåp, blåbärssoppa och en trasig slips [Gammalt och opostat]

Kategori: Allmänt

Idag har mormor och morfar + hundar varit här, och Fia, som nu är i tonåren, försöker ta rang över den sjukaste av mormors hundar, så vi har fått vakta dom 2 för fullt idag, men det gick faktiskt bra. Om man inte räknar med att Vilma nu är livrädd för Fia och bara vågar sitta uppe i någons knä...

Anyways, jag tänkte berätta om gången då morfar skulle passa Fia själv första gången, då var Fia 5 månader tror jag, men det har alltid känts som att hon är äldre än hon är.

Till en början var Fia lugn och mysig, men efter ett tag kommer hon igång, och i detta fallet hittade hon en gummiboll som hon hystade runt i deras sommarstuga. Plötsligt rullade bollen in under mormor och morfars gamla hörnskåp, och Fia började bita och riva på kanten, när morfar upptäckte detta var då kanten helt fårad och den blåa färgen var som bortblåst. Lägg även till en platt hund som ligger och piper framför skåpet så ser du ungefär ur morfars ögon!

Så det var första gången.

Andra gången var hemma hos mormor och morfar i deras vanliga hus, även denna gång skulle morfar själv passa henne.
Denna historien är kort.
Mormor och morfar har nästan som en korridor i sitt hus, med en lång och gammal matta på golvet. Denna dagen var morfar sugen på blåbärssoppa, men var även finklädd då de skulle på födelsedagskalas senare. I alla fall kom morfar gående med en skål blåbärssoppa på en bricka, då kommer Fia och hoppar upp, puttar på brickan så att blåbärssoppan sölar ner både morfars fina skjorta, slipsen och den gamla mattan. Morfar springer då ut i köket och hämtar papper för att torka mattan, när han kommer tillbaka slänger sig Fia och biter tag i slipsen, som går sönder.

Så varken morfar eller kusin Elin vill passa Fia längre, men varför Elin inte vill passa Fia, det tar vi en annan gång...

Löpning slut + agility

Kategori: Träning

Tjoflöjt!
Nu har Fia äntligen slutat blöda och kan gå utan blöja igen, och hon har även blivit väldigt mycket piggare än tidigare!

Så nu när hon slutat löpa kan man börja träna och ställa lite krav igen, och i det här fallet blev det till att plocka fram agility-hindret som jag fick i julklapp och testa om Fia, så att säga, fattar galoppen.
Nu kommer det antagligen någon som strängt ska pucklamera att Franska Bulldoggar inte ska hoppa eller göra såna ansträngande saker pga tyngden och hur kroppen inte tål detta.

I Fias fall stämmer INTE detta. Fia har sedan valptassar både hoppat och varit allmänt, tja, udda.
Exempel:
• Vi köpte Fia i April, och från mitten av juni till typ första veckan i augusti, som ni kan tänka er är det riktigt varmt, då sprang denna lille fisen runt som en galning utan att bli det minsta täppt i nosen!
• När hon var ca 4-5 månader gammal hoppade hon över ett kompostgaller!


En inte fullt så vacker mobil-bild från gårdagens promenad

Video på hur man badar en hund kommer upp imorgon!