I've got a dog and she's cuter than yours

Julen är här!

Kategori: Allmänt

Julen är här! - Och med den kommer självklart det otroligt festliga julpyntet!
För en fralla är detta kalas och just nu finns det inget som är så roligt som att leka med de för långa julgardinerna!(Som dessutom är tejpade.)

Släktträff!

Kategori: Allmänt

Igår gjorde vi i familjen ett besök hos Öbarnas kennel ute på Rörö, resan dit tog nästan 3 timmar blankt så det blev promenadpauser med Fia mellan färjorna.

Eftersom vi har ett litet problem med Fia när det gäller att hälsa på människor då hon skäller och nafsar efter händerna, inte på ett lekfullt sätt utan ett skrämmande.
Så när vi kom dit mötte vi Marie och Sten (uppfödarna) + Fias mamma och pappa utanför deras hus, och Fia kände faktiskt igen sig. Hon hälsade först (utan koppel) på Marie, det gick helt okej, han varken skällde eller bet, men när hon skulle hälsa på Sten så skällde hon som hon brukar och gjorde små utfall. Sten struntade i henne och då hälsade hon på Ola och Märy istället.

I vanliga fall när Fia ska hälsa på andra hundar står hon spänd och stel och låter den andre hunden ta det första steget. Detta var första gången Fia fått hälsa på en fralla på väldigt länge, senast gång var när Fia var typ 9-10 veckor och då var vi rädda att den STORA STARKA frallan skulle krossa våran lilla, ömtåliga Fia.

Väl inne i huset fick Ola gå upp på övervåningen då han vaktar sina saker i huset, så då var det bara Fia och Märy på nedervåningen. Och naturligtvis bajsar Fia på mattan!

Iaf, vi pratade lite om Fias hälsningsproblem och Marie gissar på att Fia är mansilsk, antagligen att någon man skrämt henne när hon var liten, och jag har mina aningar om vem som kan ha skrämt henne och när det var...

Sedan fick vi även en liten bedömning om Fia, hon är högre än en fralla är i medel, en fralla ska väga mellan 8 - 14 kilo (källa wikipedia), Fia väger redan 13,5 kilo och har inte ens börjat få muskler än! Sedan är hon lite för, ja, hon är inte fet, men hon har hull som inte skadar att bli av med. Men hon mår bra och får definitivt inte för lite motion.

Jag brukar gå ut med henne 1 timme om dagen, nu på vintern blir det oftast bara 40 minuters promenad i området.

Då kom vi in på ett annat ämne, hundar och kyla, jag läste nyligen på en blogg (http://blixman.blogg.se/) att hon brukar lyfta upp sin hund när hon står stilla, och det är helt förståeligt då hon har en chihuahua(?), men när det gäller lite större eller iaf kraftigare hundar tror jag att de kan stå stilla några minuter, inte uppemot 20 minuter men typ 5-8.
Nu när det är kallt ute har Fia på sig ett täcke (http://www.petcare.se/se/product/?cid=54&id=3925), det är ett väldigt bra funktionstäcke i 2 delar, ett tunnare täcke som kan användas som regntäcke, och ett isättbart fleecetäcke när det blir kallare. :)


Bild från gårdagen när vi kommit hem, spana in bakbenen! xD