I've got a dog and she's cuter than yours

Löpning + hundkurs...?

Kategori: Träning

Ja! Nu var det dags för andra löpet (började för ca 1 vecka sedan) och självklart börjar Vardagslydnad 2 i samma veva...
Löpning påverkar träningen markant för vissa hundar, och man ska helst inte utsätta tiken för alltför mycket hjärngympa, eftersom hjärnan är en klick potatismos under den här tiden. Fia är inget undantag.

Just nu är hon väldigt slö, ungefär som en kastrerad hankatt! Och hon är även väldigt mysig, vill inte vara ovän och liknande. Det är ju bra, men i och med att hon är en Fransk Bulldogg är det lite svårare att leta upp ett tikskydd som passar, och ett enda tikskydd räcker inte.
Fia har för tillfället 2 tikskydd, ett hemmagjort och ett jättepraktiskt från djurmagazinet. Det vi gjort själva är gjort av en gammal collegetröja(med mudd) och ett resårband. Det som inte står med på bilden är att man kan sy fast resåren på insidan ochså för att hålla fast pappret, men om du frågar mig är det mycket enklare att bara klista i ett gammalt hederligt trosskydd!


Sedan på kursen går Fia utan tikskydd då det är utomhus. (duh?)
Det enda speciella med att ha en hund som löper på kurs är att man får hålla sig en bra bit ifrån de andra hundarna (bäst för båda parter då tiken kommer försöka ställa upp sig och hanarna kommer börja streta mot ägaren för att komma till tiken), och inte ha tiken inne i lokalen, då får hunden sitta i bilen.

Det var allt för idag! Mot områdesarbetet!