I've got a dog and she's cuter than yours

Kloklippning!

Kategori: Allmänt

Som jag berättat tidigare är kloklippning ett rent helvete hemma hos oss, Fia hatar det och vi är stressade, men tro inte att vi struntar i klorna för det.
Vi har börjat ett klorehabiliteringsprogram, vilket resulterar att vi varannan dag sätter oss med henne och klappar henne samtidigt som kloklipparen ligger framme synligt på bordet och hon ser den.
Så när hon lugnat ner sig börjar man ta i tassarna, bara hålla i dem, och när hon accepterar det tar man upp kloklipparen och pickar lite på klorna. Går det bra klipper vi en klo också.

Detta är däremot INTE okej, sure det är en Chihuahua, men de ska verkligen inte ha SÅ LÅNGA klor!
Jag skiter blankt i nagellacket, men skaffar man en liten råtta, förlåt, Chihuahua, så ska man vara beredd på att ta hand om den! Inte strunta i att klippa klorna i flera veckor.
Fy fan.

Gott Nytt Svenneår!

Kategori: Allmänt

Nyår just avklarad, Fia har under dagen fått klorna klippta + ett stressanfall, detta avrundades med bus i trädgården en stund.

Självklart började folk smälla redan tidigt på kvällen, det första var ca 100 meter ifrån oss på en cykelväg, Fia satt bara och bajsade vidare medan hon tittade intresserat.
Senare på kvällen gick alla vuxna + barn ut för att först kolla på de "för tidiga" fyrverkerierna och sedan skjuta upp några egna. När Fia väl var ute första gången kissade hon lugnt och vankade runt mellan alla människor, medan jag halkade efter i strumpor. När det var dags för de egna fyrverkerierna hann vi inte in, vilket var planen, men Fia brydde sig inte ändå.

Väl inne igen, ja, då ville Fia ut till de andra, så hon fick som hon ville, och hon bajsade dessutom!

Så, jag funderar över om min hund inte är rädd för smällare, eller om hon helt enkelt inte bryr sig om dem.