I've got a dog and she's cuter than yours

Hej hej hallå

Kategori: Mediciner

Hej hej hallå! Nu har det gått lite drygt ett halvår sedan bloggen uppdaterades senast, och det känns som att det återigen är dags för en statusuppdatering.

Vad som har hänt hittills:
• Vi har testat färskfoder, Vom og Hundemat
- Resultat: Fia älskade maten, vilket på sätt och vis är bra då hon vägrat äta torrfoder, men vad gäller klådan påverkade det inte utan hon fortsatte hon att klia sig. Då slog vi fast efter ca 2 månader (från november till slutet av december) i att hon inte var foderallergisk.
• Vi har testat att ha henne i bur för att se om hon var allergisk mot kvalster
- Resultat: Kunde inte riktigt bedömmas då Fia endast sov i bur i en vecka pga att hon skrek hela nätterna.
• Veterinärbesök.
- Resultat: Efter att buren inte funkade besökte vi veterinären och frågade. Av en ren slump råkade mamma nämna att Fia gått på Prednisolon Pfizer innan, och detta var tydligen kortison, så vi fick ett recept på hundra kortisontabletter att ge henne och sakta sänka dosen. Vi började med 2 om dagen och gick sedan ner till 1, men sen gick det inte lägre. Förutom kortisonet fick hon även örondroppar mot infektion, och antibiotikatabletter. För att utesluta det sista fick vi även Douxo (ett klorhexidinschampoo) och en sorts droppar mot skabb(eller något liknande).
• Veterinärbesök
- Resultat: Fia fick ta ett blodprov eftersom det fastställts att hon var allergisk, men inte mot vad. Under tiden fick hon fortsätta på Prednisolon Pfizer.
• Återbesök hos veterinären
- Resultat: det kom fram att Fia var kvalsterallergiker, och även mot "engelskt gräs"(vad det nu är...).

Så... Efter detta hörde vi av oss till uppfödaren och berättade om Fias allergier, vi fick domen "Hon är er nu, jag tänker inte ta valpar på henne". Så nu äger vi Fia helt och hållet, utan någon hållhake, och det lutar just nu mot att vi skall kastrera henne. Hon är alldeles för jobbig när hon väl löper, och när hon är skendräktig.

Efter det fastställdes att Fia var allergisk så kom det självklart flera alternativ till vad för sorts medel hon skall ta för att dämpa klådan. Det billigaste alternativet är då Prednisolon Pfizer, 1 piller om dagen, 100 piller kostar ca 100 kronor - men eftersom Fia är så ung riskerar hon att få väldigt många bieffekter efter ett tag. (till exempel hudproblem). Det dyrare alternativet, som vi testar just nu, är Atopica, Fia tar 2 tabletter om dagen tillsammans med en Prednisolon Pfizer. Biverkningar av denna kan vara kräkningar och diarré, tabletten ska egentligen tas 2 timmar före maten, men eftersom Fia spydde då efter 2 försök så äter hon nu tabletterna precis innan hon får maten, och det funkar fint. Atopica kostar ca 800 i månaden. Vilket är sjukt dyrt, eftersom Fias försäkring har 4500 i självrisk, så det tar ett tag innan det går på försäkringen, som det gör nu.

Ja, det var då en liten statusuppdatering... Usch så tråkigt, jag postar nog ett inlägg imorgon om en kaosartad dag på stan!